Samenwerken

Mannen versus vrouwen, doe mij maar mannen!

De verschillen tussen mannen en vrouwen zijn groot. Er is zowat naar elk verschil dan ook wel onderzoek gedaan; fysieke verschillen in lichaam en hersenen, maar natuurlijk ook de verschillen in karakter, eigenschappen en emoties. Hele boekenkasten kun je vol duwen met boeken over deze verschillen. Om nog maar te zwijgen over alle andere minder wetenschappelijke en soms hilarische boeken en teksten die er te vinden zijn.

Verder kennen we natuurlijk de clichés van vrouwen die dol zijn op winkelen en mannen die altijd alleen maar over sport praten. De mannen griep die veel zwaarder is dan de griep die vrouwen hebben en de vrouw die al snel een excuus heeft voor een “tissue momentje”.

Maar hoe zit het dan met het samenwerken tussen mannen en vrouwen? Wij hebben bij Finance Anders eerst een team gehad wat alleen uit vrouwen bestond, toen een periode van een gemixt team en nu zitten we met allemaal kerels bij elkaar… en er moet gezegd worden… da’s echt wel anders…!

De sfeer op het kantoor is veranderd sinds we alleen met mannen zitten. Ja er wordt nu inderdaad meer over voetbal en formule 1 gepraat dan hiervoor, maar het is ook veel relaxter. Er wordt veel meer gelachen en we gaan ontspannen met elkaar om. Nu dient er wel bij te worden vermeld dat ikzelf natuurlijk nog altijd een vrouw ben. Dus het team bestaat niet uit alléén maar mannen…

Oh en ik moet inderdaad ook bekennen dat ik tegenwoordig op zondag naar de samenvattingen kijk van de gespeelde voetbalwedstrijden, iets wat ik eerder niet deed. Ik was het snel zat dat ik op de maandagochtend de bevlogen verhalen aanhoorde maar er geen snars van snapte. Ja iedereen, dus ook ik, heeft het nodig om erbij te horen en mee te kunnen praten.

Hoe het ook zij… Ik als eigenaresse van Finance Anders ben trots op mijn mannen, ik geniet van hun grappen en grollen en hun heftige emoties over de voetbal. Verder werken ze hard en hebben allemaal de juiste instelling; work hard… play harder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *