Work Hard Play Harder

“WORK HARD.. PLAY HARDER”

De feestdagen zijn weer voorbij en het normale leven komt alweer aardig op gang. De bonussen over het voorgaande jaar zijn medegedeeld en wellicht ook al betaald. De functioneringsgesprekken hebben weer plaatsgevonden en de kerstborrel zijn de meeste mensen alweer vergeten.

Zo kom ik op de vraag hoe je goede mensen kan binden aan je bedrijf? Er is veel geschreven over de waarde van de verschillende invloeden op de motivatie van mensen. Salarisverhoging lijkt altijd een goed idee, maar de onderzoeken wijzen uit dat dit slechts een motivatie van korte duur tot gevolg heeft. Het regelmatig organiseren van een uitje, een vrijmibo en een kerstborrel lijken zeker te helpen, maar of mensen daarvoor nu bij je blijven?

Persoonlijk denk ik dat het geven van vertrouwen door middel van veel zelfstandigheid en inbreng in het werk veel belangrijker is. Mensen willen gewaardeerd worden en op waarde geschat. Als een medewerker voor elke euro die hij wil uitgeven zijn “baas” om goedkeuring moet vragen zal je hem daarmee geen vertrouwen geven. Je mag er toch vanuit gaan dat hij dingen zal kopen die nodig zijn?

Ik betrek mijn mensen heel erg bij het bedrijf. Het budget voor 2018 en de resultaten over 2017 wordt in detail met hen gedeeld. We praten samen over de groei van ons bedrijf en welke uitdagingen dat met zich meebrengt. Uiteindelijk weten we met zijn allen meer dan ik alleen. Ik wil dus ook graag dat mijn mensen zich betrokken voelen. Maar hoe kun je dit van hen verwachten als jij ze als ondernemer ook niet betrekt bij het reilen en zeilen van het bedrijf?

Daarnaast is de sfeer op het bedrijf ook van zeer grote invloed, daar ben ik echt van overtuigd. Als mensen met plezier naar hun werk toekomen en daar op een ontspannen manier hun werk kunnen doen, dan zullen ze bij je blijven. Bij Finance Anders lunchen we gezamenlijk, praten we op maandag ochtend over de voetbal en er wordt zeer regelmatig gelachen. Allemaal ingrediënten om mensen te binden en te boeien.

“Work hard, Play harder” is één van mijn favoriete uitspraken. Hierin zit namelijk veel verborgen waar ik in geloof. Laat mensen onderdeel zijn van je bedrijf door het samen te runnen, laat ze meedelen als er goede resultaten worden behaald. En wellicht nog belangrijker, laat ze meedenken juist ook als het even minder gaat. Wellicht hebben ze hele goede ideeën en wordt je nog succesvoller hierdoor.

Kortom hard werken is prima, maar dan wel graag met een flinke dosis FUN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *