Samenwerken

Samenwerken… Daar word ik blij van!

Een van de grotere uitdagingen van het ondernemen vind ik het vinden en houden van personeel. In ons nog relatief korte ondernemers leven zijn er stiekem al aardig wat personeelsleden de revue gepasseerd.

Vanzelfsprekend zijn er vaak goeie redenen waarom of de mensen zelf of de bedrijven de keuze maken niet met elkaar verder te gaan. Uiteindelijk was je eerste vriendje (hoogstwaarschijnlijk) ook niet direct de liefde van je leven. Het vinden van goed gekwalificeerd en gemotiveerd personeel valt dus niet altijd mee. Ze moeten passen bij de cultuur van je bedrijf en daarmee dus goed kunnen opschieten met zowel de ondernemer zelf als de eventuele collega’s.

Inhoudelijk dienen ze over voldoende kwaliteit te beschikken om het werk uit te voeren wat je ze laat doen, daarnaast verwacht je gemotiveerd en betrokken personeelsleden die een stapje extra zetten als het nodig is. Daar zet jij als werkgever een eerlijk salaris tegenover maar ook de minder tastbare zaken zoals leuke bedrijfsuitjes, een gezellige lunch en een werkgever die nadenkt over het welzijn van zijn mensen. Kortom het is in een werkgever / werknemer relatie net als in elke andere relatie een kwestie van geven en nemen.

Kijkend naar ons nog relatief kleine bedrijf durf ik te stellen dat collegialiteit en werksfeer heel belangrijk is in het behouden van personeel. Samen ergens hard aan werken, samen dingen bereiken en ook samen vieren wat er bereikt is, zijn allemaal zaken die bijdragen aan de sfeer op het kantoor. Iets voor de ander overhebben en in periode van drukte allemaal een stapje extra zetten om vervolgens samen tijd te hebben voor andere dingen in periodes van wat mindere drukte.

Nu schreef één van onze collega’s eerder deze week op haar facebook een berichtje… “Kom maar op..!” met daaronder de tekst.. Zet dit op je tijdlijn en laat je vrienden het afmaken, Jij bent mijn…..

En toen gebeurde het…! De reactie’s spreken voor zich. “Mijn extreem leuke collega”, “Lieve ex-collega”, “steun en toeverlaat” en ook nog “de Turkse omelet bezorgster”. Tja die laatste behoeft wat uitleg. De achtergrond is dat deze zelfde specifieke collega een paar keer per jaar haar man vraagt zich voor ons uit te sloven en dan brengt ze dus echt overheerlijke Turkse omelet mee naar kantoor voor bij de lunch…

Eigenlijk blijkt uit dit alles al wat ik aan jullie kwijt wilde… Ik werk samen met een TOP team en ben mega trots op de sfeer en de cultuur die binnen ons bedrijfje heerst.

Dank jullie wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *