MarketingStarters

Marketing, hoe moet dat?

Finance Anders bestaat ondertussen bijna 7 jaar. In april 2014 begon mijn avontuur op de spreekwoordelijke zolderkamer. Veel van mijn eerste klanten zijn nog altijd klant waar we natuurlijk trots op zijn. De eerste klanten kwamen allemaal via kennissen en relaties. Oud collega’s of mensen uit mijn netwerk die niet tevreden waren over hun kantoor of iemand kenden die op zoek waren naar een administratiekantoor.

Gedurende dat eerste jaar ben ik ook voorzichtig op zoek gegaan naar andere bronnen om aan klanten te komen. Zo werd ik lid van de BNI – wat niet helemaal mijn ding bleek – en zocht naar websites waar potentiële klanten offertes kunnen opvragen.

Naar mate dat mijn bedrijf verder groeide en er meer en meer klanten bij kwamen werd het soms lastig om de tijd te vinden om nog bezig te zijn met sales. Gelukkig zijn we ondertussen met 4 mensen op kantoor en kan ikzelf dus ondertussen weer meer tijd besteden aan sales en marketing.

Ik ben ook bezig geweest met andere bronnen, sommige succesvol andere minder. Marketing en het genereren van leads moet je leren, daar ben ik wel achter.

Het schrijven van blogs, berichten plaatsen op facebook, mijn website bijhouden,  alles wat komt kijken bij marketing. Maar de moderne technieken geven ook andere opties waardoor je meer informatie krijgt over je website bezoek. Wie kijkt er naar je website en hoe lang blijven ze op welke pagina. Kijk die informatie is waardevol! Daar kan namelijk zomaar een potentiële klant op mijn website rondneuzen.

De website wordt dus steeds belangrijker. Nu nog zorgen dat er steeds meer mensen naar gaan kijken en dat ik beter vindbaar ben met de zoekmachines op het internet. Ja Marketing, het lijkt wel een werkwoord :-).

PS Tips zijn altijd welkom 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *